El Consell Insular de Menorca ha reeditat el llibre El naixement d’una illa. Menorca, com a guia de geologia pràctica en virtut d’un conveni marc de col•laboració entre l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) i l’Observatori Socioambiental de Menorca (Obsam). D’aquest llibre se’n van editar 1.500 exemplars en la primera edició l’any 2002 i ara 1.000 més. El conseller
 

Reedició del llibre El naixement d’una Illa Menorca de Joan Rosell i Carme Llompart

El Consell Insular de Menorca ha reeditat el llibre El naixement d’una illa. Menorca, com a guia de geologia pràctica en virtut d’un conveni marc de col•laboració entre l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) i l’Observatori Socioambiental de Menorca (Obsam).

D’aquest llibre se’n van editar 1.500 exemplars en la primera edició l’any 2002 i ara 1.000 més. El conseller d’Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, ha agraït públicament als autors, Joan Rosell i Carme Llompart, professors de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, d’Estratigrafia i de Paleontologia respectivament, la seva contribució a la difusió de la geologia de Menorca, així com les seves aportacions al recentment inaugurat Centre de Geologia de Menorca.

Tant la coordinadora científica de l’IME, Fina Salord, com el director de l’Obsam, Sergi Marí, han destacat avui la importància d’aquest llibre, ja a la venda, que combina perfectament capacitat de divulgació amb rigor científic. Aquesta publicació consta de dues parts, una primera més teòrica i una segona amb una guia per descobrir el potencial geològic de Menorca.

Per tant, és una lectura adient tant per a especialistes com per a aficionats a aquesta matèria i que descriu la història geològica de Menorca des del Paleozoic, fa 410 milions d’anys, fins avui, a través d’en Xec, personatge dibuixat pel mateix Joan Rosell.

Aquest darrer ha destacat avui la importància del turisme geocultural. Sobre aquest punt, el conseller Villalonga ha assenyalat que aquesta publicació ajuda a difondre i posar en valor aquest patrimoni, que pot ajudar a impulsar l’economia sostenible.

Cal recordar que aquesta publicació, la celebració de les I Jornades de Patrimoni Geològic de Menorca i Desenvolupament Local Sostenible, la posada en marxa del Centre de Geologia de Menorca o la creació de deu rutes geològiques són alguns dels instruments del Consell Insular per posar en valor aquest patrimoni.

Font: Agència Menorca Reserva de Biosfera
 
 

CIME Agència Menorca Reserva de Biosfera Ajuntament de Ferreries
Consell Insular de Menorca - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera