Les Jornades sobre Patrimoni Geològic conclouen que la geodiversitat de l’illa pot ser motor de creixement El patrimoni geològic de Menorca és divers i singular, especialment a la meitat nord de l’illa, i aquest és un recurs natural que s’ha de conservar i que també pot ser font de desenvolupament sostenible. Aquesta és la conclusió de les I Jornades sobre Patrimoni Geològic de Menorca i Desenvolupament Sostenible...
 

I Jornades sobre Patrimoni Geològic de Menorca i Desenvolupament Sostenible

Les Jornades sobre Patrimoni Geològic conclouen que la geodiversitat de l’illa pot ser motor de creixement

El patrimoni geològic de Menorca és divers i singular, especialment a la meitat nord de l’illa, i aquest és un recurs natural que s’ha de conservar i que també pot ser font de desenvolupament sostenible. Aquesta és la conclusió de les I Jornades sobre Patrimoni Geològic de Menorca i Desenvolupament Sostenible, organitzades per l’OBSAM i l’Agència de la Reserva de Biosfera, que han reunit al Centre de Convencions des Mercadal 10 experts d’arreu d’Espanya especialitzats en diferents aspectes de la gestió sostenible del patrimoni de la geologia i uns 40 participants de Menorca.

Conservar i planificar

Per aconseguir transformar la geodiversitat en geoturisme, Luis Carcavilla, de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), recomana unir les següents peces d’un puzle: inventari, conservació, divulgació, legislació i planificació. Segons Sergi Marí, director de l’OBSAM, la reserva de biosfera de Menorca comença el seu camí, com han demostrat aquestes primeres jornades i el seu enfocament, pensat per treure profit de les millors experiències i els millors especialistes del tema; un enfocament i una coordinació que han estat en mans d’Agustí Rodríguez, geòleg i membre de la Secció de Ciències Naturals de l’IME.

Font: Menorca.info
 
CIME Agència Menorca Reserva de Biosfera Ajuntament de Ferreries
Consell Insular de Menorca - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera