Porta el teu fòssil al Centre de Geologia de Menorca

Si tens fòssils a casa no dubtis en fer-ne donació, quan ens els portis t’explicarem el seu origen, els exposarem a les nostres vitrines, i si són de gran importància engegarem estudis científics!

Des del Centre de Geologia de Menorca volem transmetre la importància dels fòssils per entendre l’evolució de la Terra i la necessitat, de que si trobem un fòssil al camp l’hem de deixar allà, ja que la natura és el seu lloc i a la vegada, si l’extreu una persona no especialista, i és molt valuós, perdem una gran quantitat d’informació científica.

A la vegada, animem a totes aquelles persones que tenen fòssils a casa i que creuen que són de Menorca, a que en facin donació. Amb aquest petit gest els fòssils seran exposats en un centre públic i tothom que ho desitgi en podrà gaudir. La donació es pot fer al Centre de Geologia de Menorca on tots els fòssils donats son exposats temporalment i on els classifiquem i etiquetem degudament. A més, si són prou importants, posarem en marxa investigacions científiques a partir de les peces que ens permetin conèixer millor l’evolució geològica de Menorca.

Des de l’inici d’aquesta campanya al Centre de Geologia de Menorca hem rebut la donació de nombrosos fòssils d’escopinyes, caragols, bogamarins, dents de peix o coralls, entre d’altres. Majoritàriament són fòssils d'uns animals que van viure al Mediterrani entre fa uns 5 i 11 milions d'anys.

No t’ho pensis més i col·labora en aquesta tasca que ens permeti conèixer millor el nostre patrimoni geològic!

 


 
 

CIME Agència Menorca Reserva de Biosfera Ajuntament de Ferreries
Consell Insular de Menorca - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera