Notícies i actualitat

 
Puja aquí i veuràs Menorca

El proper dissabte 16 d’octubre, a les 11h, el Centre de Geologia de Menorca inicia el cicle PUJA AQUÍ I VEURÀS MENORCA amb una visita a l'Ermita de Son Granot, una activitat d’aprenentatge i lúdica, per a fillets i filletes a partir de 6 anys. Aquest taller s'emmarca en el cicle d’activitats familiars gratuïtes que el Centre de Geologia de Menorca organitza amb la col·laboració de "Sa Xaranga, Serveis educatius” i que es centra en quatre rutes geològiques breus, per zones d'especial interès geològic, per observar el paisatge i aprendre trets de la natura de la zona. Així, a diferència d'altres anys, i en motiu de la pandèmia de la COVID-19, hem preparat un cicle que es realitzarà al camp i amb grups reduïts.

Les places són limitades i cal inscriure’s en aquest Formulari.
 
El Centre de Geologia de Menorca enceta una nova temporada, i ho fa convocant el PREMI DE FOTOGRAFIA GEOLÒGICA PERE PONS amb el títol GEOLOGIA DE PROP. Podeu enviar les vostres fotografies fins el dijous 31 de juliol a l’adreça centregeologia@gmail.com

El concurs compta amb el suport de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries i amb la col·laboració del Foto Club f/llum, l’Hotel Rural Restaurant Morvedra Nou i el Jardí de Ses Bruixes Collection (aquestes dues últimes empreses certificades amb la Marca Menorca Reserva de Biosfera).

Les bases del concurs les podeu consultar aquí
 
Geologia i art

El proper dissabte 3 d’octubre, a les 11h, el Centre de Geologia de Menorca inicia el cicle GEOLOGIA i ART amb una visita a Favàritx, una activitat d’aprenentatge, lúdica i creativa, per a fillets i filletes a partir de 6 anys.

Aquest taller s’emmarca en el cicle d’activitats familiars gratuïtes que el Centre de Geologia de Menorca organitza amb la col·laboració de "Sa Xaranga, Serveis educatius” i que es centra en quatre rutes geològiques breus, per zones d’especial interès geològic, per observar el paisatge, aprendre trets de la natura de la zona i fer un taller d’art.

Així, a diferència d’altres anys, i en motiu de la pandèmia de la COVID-19, hem preparat un cicle que es realitzarà únicament al camp i amb grups reduïts.

Les places són limitades i cal inscriure’s en aquest formulari
 
El dimecres 1 de juliol el Centre de Geologia de Menorca torna a la seva activitat habitual. Ho farem amb una imatge renovada, fruit de la recent remodelació del mobiliari de les nostres instal·lacions. El Centre oferirà una imatge d'acord als nous temps, més moderna, més conceptual, alhora que més representativa dels serveis que ofereix el Centre de Geologia com a punt d’informació de Menorca com a Reserva de Biosfera, en especial pel que fa als seus valors geològics.

Amb les mesures de seguretat i higiene que requereix l’actual crisi sanitària, el visitant del Centre entendrà com el paisatge de Menorca està condicionat de manera determinant per les seves característiques geològiques. L’exposició incideix en el perquè de les peculiars formes i colors d’algunes roques de l’illa, en els usos que han tingut tradicionalment o en els éssers vius més característics que han viscut a Menorca des de la seva formació fa més de 400 milions d’anys.

Com cada temporada, es programaran noves activitats que alternaran tallers lúdics i educatius, per apropar els valors geològics de Menorca al públic familiar, amb excursions destinades preferentment a un públic adult. Totes elles pretenen promoure la sensibilització mediambiental entorn a la conservació del territori, despertar la curiositat sobre el paisatge de Menorca entre els assistents i introduir nous conceptes que atreguin el seu interès.

El nostre horari habitual és de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i de 18 a 20 h. A l’octubre i al novembre obrirem de dimarts a dissabte de 10 a 14 h. L’entrada és gratuïta i qui ho desitgi pot concertar una visita guiada per a grups a centregeologia@ajferreries.org

El Centre de Geologia de Menorca és un projecte de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular que compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Ferreries.
 
“Localitats d'interès geològic a la reserva de biosfera de Menorca” es la nova publicació sobre la geologia de Menorca, editada dintre la col·lecció de Quaderns de la Reserva de Biosfera (núm. 17).

Aquest llibret està centrat en les 35 localitats d’interès geològic de Menorca, escollides per un conjunt d’experts en la matèria. El podeu aconseguir per 1€ al Centre de Geologia de Menorca a Ferreries i també en digital en aquest enllaç

Volem destacar que aquesta publicació està dedicada a Pere Pons, informador del Centre de Geologia entre el 2015 i el 2018, i que ens va deixar el passat mes d’abril. Sempre estarem enormement agraïts a la seva dedicació i empenta per donar a conèixer els tresors geològics de Menorca. En pau descansi.
 
Cicle de visites guiades primavera – tardor 2019

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera engega un nou cicle de sis visites guiades amb la geologia com a protagonista principal. Tanmateix, la geologia no serà l’únic centre d’atenció de les excursions proposades, ja que aquestes abastaran altres temes relacionats amb la biologia i la història, amb les quals s’establiran lligams amb la geologia.

Aquest cicle s’organitza seguint la publicació, a l’any passat, de la ‘Guia de Geologia de Menorca. Itineraris naturals i culturals’, que té com a principal fita mostrar com la geologia condiciona nombrosos aspectes, no únicament relacionats amb la biologia, sinó també amb la història, la cultura tradicional i l’activitat humana en general.

Les sortides van dirigides a tot tipus de públic i es faran en caps de setmana dels mesos de maig, juny, setembre i octubre de 2019, sempre en horari de matí.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure-s’hi prèviament a través del web www.menorcabiosfera.org o del telèfon del Centre de Geologia de Menorca (971374505)
 
123456
CIME Agència Menorca Reserva de Biosfera Ajuntament de Ferreries
Consell Insular de Menorca - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera